این متخصص تغذیه برای پیشگیری از یبوست گفت: یبوست به دلیل کم آبی در روزه داری شایع است و افرادی که دچار یبوست می شوند چای پررنگ، غذاهای خشک و قابض مانند برنج، قهوه، انار و سماق مصرف می کنند و از مصرف موز و نان بدون سبوس پرهیز کنند و یک یک لیوان آب جوش با عسل در ابتدای افطار و 20 دقیقه قبل از سحری.
ولی زاده درباره اهمیت سحری گفت: شام جای سحری را نمی گیرد. روزه داران باید سحور بخورند هر چند چند لقمه باشد. نخوردن سحری باعث از دست دادن انرژی در طول روز می شود و در هنگام سحری از غذاهای تند، شور و شیرین و همچنین غذاهایی مانند ماهی، کباب، سیر و پیاز استفاده نکنند تا تشنه نشوند.
وی یادآور شد: آب و سایر نوشیدنی های مورد نیاز بدن باید یک ساعت بعد از خوردن افطار مصرف شود زیرا در این مدت آب مورد نیاز بدن از سوپ و آش و حتی همان نان و برنجی که خورده می شود تامین می شود. نگران نباشید، حتی در وعده سحری، نیم ساعت تا یک ساعت قبل از غذا، مایعات لازم برای بدن را مصرف کنید و بعد از صرف غذا، آب یا چای ننوشید. «قبل از سحر.
دکتر عین اله ولی زاده، متخصص تغذیه و به ویژه طب سنتی تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان وی گفت: اولین قدم اصلاح این ذهنیت است که گرسنگی و تشنگی چند ساعته برای بدن مضر است. پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله نیز در این زمینه می فرماید: «صوموا تاشوا» «عجل السلام».
هنگام افطار آب و سایر نوشیدنی ها بنوشید
وی توصیه کرد: روزه داران فقط به اندازه ای آب بنوشند که تا حدودی تشنگی خود را رفع کند و از نوشیدن مایعات زیاد که باعث نفخ معده و سوء هاضمه می شود خودداری کنند. آب یخ برای کبد بسیار مضر است و تشنگی را افزایش می دهد. به مقدار کم و به تدریج (جرعه جرعه) بنوشید. .
ولی زاده ادامه داد: افراد مسن ترجیحاً نوشیدنی های گرم مانند آب جوش، آب عسل و چای کم رنگ و جوانان عصبانی و بسیار تشنه مایعات خنک (نه یخ) و نوشیدنی هایی مانند خاکشیر و آبلیمو مصرف کنند. عرق کاسنی و شاهترا بخورید که تشنگی را کاهش می دهد.
اهمیت وعده سحری
وی خاطرنشان کرد: با شکم پر نخوابید، یکی از عواقب ایجاد فاصله طولانی بین افطار و شام دیرهنگام خوردن شام و در نتیجه خوابیدن با شکم پر است که عوارض زیادی دارد.
پیشگیری از یبوست در روزه داری
ولی زاده افزود: زیاده روی در مصرف چای و لبنیات باعث ایجاد سنگ کلیه می شود و در مصرف زولبیا و بامیه نباید زیاده روی کرد، مصرف سه وعده غذایی در روز برای سلامت جسم و روان و دو وعده برای افراد سالم مضر است. به اندازه ای که فعالیت بدنی شدیدی ندارند، پس بهتر است ناهار را ترک کنند و بهترین زمان برای ترک این عادت آخر ماه رمضان است که یک ماه است ناهار نخورده ایم.
وی با تاکید بر اینکه گرسنگی و تشنگی در روزه های طولانی و در فصل گرما اجتناب ناپذیر است، گفت: افراد سالمی که مجاز به روزه گرفتن هستند نباید از روزه گرفتن بترسند و در خوردن و پرخوری، بد غذایی و سلامتی خود اهمیت دهند. خطر