تغذیه مناسب در ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی • تصویر از مجله زندگی

این متخصص تغذیه برای پیشگیری از یبوست گفت: یبوست به دلیل کم آبی در روزه داری شایع است و افرادی که دچار یبوست می شوند چای پررنگ، غذاهای خشک و قابض مانند برنج، قهوه، انار و سماق مصرف می کنند و از مصرف موز و نان بدون سبوس پرهیز کنند و یک یک لیوان آب جوش با عسل در ابتدای افطار و 20 دقیقه قبل از سحری.

تغذیه اساسی در ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی

ولی زاده درباره اهمیت سحری گفت: شام جای سحری را نمی گیرد. روزه داران باید سحور بخورند هر چند چند لقمه باشد. نخوردن سحری باعث از دست دادن انرژی در طول روز می شود و در هنگام سحری از غذاهای تند، شور و شیرین و همچنین غذاهایی مانند ماهی، کباب، سیر و پیاز استفاده نکنند تا تشنه نشوند.

وی یادآور شد: آب و سایر نوشیدنی های مورد نیاز بدن باید یک ساعت بعد از خوردن افطار مصرف شود زیرا در این مدت آب مورد نیاز بدن از سوپ و آش و حتی همان نان و برنجی که خورده می شود تامین می شود. نگران نباشید، حتی در وعده سحری، نیم ساعت تا یک ساعت قبل از غذا، مایعات لازم برای بدن را مصرف کنید و بعد از صرف غذا، آب یا چای ننوشید. «قبل از سحر.

دکتر عین اله ولی زاده، متخصص تغذیه و به ویژه طب سنتی تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان وی گفت: اولین قدم اصلاح این ذهنیت است که گرسنگی و تشنگی چند ساعته برای بدن مضر است. پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله نیز در این زمینه می فرماید: «صوموا تاشوا» «عجل السلام».

هنگام افطار آب و سایر نوشیدنی ها بنوشید

وی توصیه کرد: روزه داران فقط به اندازه ای آب بنوشند که تا حدودی تشنگی خود را رفع کند و از نوشیدن مایعات زیاد که باعث نفخ معده و سوء هاضمه می شود خودداری کنند. آب یخ برای کبد بسیار مضر است و تشنگی را افزایش می دهد. به مقدار کم و به تدریج (جرعه جرعه) بنوشید. .

ولی زاده ادامه داد: افراد مسن ترجیحاً نوشیدنی های گرم مانند آب جوش، آب عسل و چای کم رنگ و جوانان عصبانی و بسیار تشنه مایعات خنک (نه یخ) و نوشیدنی هایی مانند خاکشیر و آبلیمو مصرف کنند. عرق کاسنی و شاهترا بخورید که تشنگی را کاهش می دهد.

اهمیت وعده سحری

وی خاطرنشان کرد: با شکم پر نخوابید، یکی از عواقب ایجاد فاصله طولانی بین افطار و شام دیرهنگام خوردن شام و در نتیجه خوابیدن با شکم پر است که عوارض زیادی دارد.

پیشگیری از یبوست در روزه داری

ولی زاده افزود: زیاده روی در مصرف چای و لبنیات باعث ایجاد سنگ کلیه می شود و در مصرف زولبیا و بامیه نباید زیاده روی کرد، مصرف سه وعده غذایی در روز برای سلامت جسم و روان و دو وعده برای افراد سالم مضر است. به اندازه ای که فعالیت بدنی شدیدی ندارند، پس بهتر است ناهار را ترک کنند و بهترین زمان برای ترک این عادت آخر ماه رمضان است که یک ماه است ناهار نخورده ایم.

وی با تاکید بر اینکه گرسنگی و تشنگی در روزه های طولانی و در فصل گرما اجتناب ناپذیر است، گفت: افراد سالمی که مجاز به روزه گرفتن هستند نباید از روزه گرفتن بترسند و در خوردن و پرخوری، بد غذایی و سلامتی خود اهمیت دهند. خطر



مجله ازدواج

وی ادامه داد: روزه داران نباید غذاهای ناسازگار را به طور همزمان مصرف کنند، برخی غذاها همزمان با سایر غذاها مضر هستند، مانند خوردن ماست با گوشت یا پنیر یا ترشی یا حبوبات، یا خوردن تخم مرغ با ماهی یا خوردن شیر. با ماهی و مرغ یا ترشی یا خربزه، مثلاً اگر شام مرغ یا ماهی است، با شیر افطار نکنید یا شیر برنج نخورید.

وی در خصوص مصرف میوه گفت: زمان مناسب برای خوردن میوه بعد از هضم غذا است بنابراین از خوردن میوه بلافاصله بعد از افطار یا قبل از خواب یا یک ساعت قبل از خوردن سحور خودداری کنید.