دکتر شهرام غفاری – مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی در این خصوص گفت: با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در خصوص نحوه استفاده بیماران خاص و صعب العلاج تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی از مزایای صندوق حمایت از ویژه و بیماران صعب العلاج در اولین جلسه شورای هماهنگی سازمان های بیمه گر پایه که 19 خردادماه با حضور مدیران عامل سازمان های تامین اجتماعی، بیمه سلامت ایران و بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح برگزار شد. سازمان تامین اجتماعی به نشانی بیمه شدگان مشمول صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج.
بر اساس اساسنامه صندوق در هیات وزیران که در 6 شهریور 1401 به تصویب رسید، فهرست بیماریهای مشمول این صندوق و همچنین تدوین بستههای خدماتی وزارت بهداشت اعلام میشود. در چند مرحله اعلام شد.
لیست بیماری های خاص و صعب العلاج تحت پوشش صندوق حمایت
بیماری های تالاسمی
هموفیلی
اماس
دیالیز صفاقی
دیالیز خون
بیماری های موکوپلی ساکاریدوز
بیماری بال پروانه
SMA نوع یک، دو و سه
بیماری CF
اوتیسم
گروه سرطان ها با تمام طیف ها
بیماری قلبی
پیوند سلول های بنیادی و خونساز
پیوند کلیه
پیوند کبد
پیوند قلب و پانکراس
پیوند روده و پیوند ریه
بیماری های روانی مزمن
صرع مقاوم به درمان
پارکینسون و اختلال شنوایی شدید
به گزارش ایسنا، صندوق مراقبت از بیماران خاص و صعب العلاج 12 آبان ماه جاری بر اساس بند «ن» تبصره 17 قانون دارایی 1401 مربوط به 27 بیماری خاص و صعب العلاج و با تزریق آمپول رونمایی شد. منابع مالی.
بر اساس بند (ن) تبصره 17 قانون دارایی سال 1401 حمایت ویژه ای از این دسته از بیماران در نظر گرفته شد و صندوق ویژه ای برای حمایت از این بیماران در دولت سیزدهم تشکیل شد. هدف این صندوق تامین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت محور مرتبط با بیماری های خاص و صعب العلاج شامل خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات توانبخشی و توانبخشی، دوره ای و تسکینی است. مراقبتها، خدمات فهرست مراقبتهای پرستاری و درمانهای خانگی و مشابه مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میباشد.
برخی از بیماری ها در مرحله اول تعریف شد و به تدریج در قالب صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج خدمات برای آنها ارائه می شود.
پرداخت هزینه درمان بیماران خاص و صعب العلاج
بیماری های خاص و صعب العلاج بیماری هایی هستند که در جامعه شایع نیستند و نیازمند شرایط خاص درمانی هستند. این بیماری ها درمان دائمی ندارند و عوارض آن تا پایان عمر با بیمار باقی می ماند.
در همین راستا 20 خردادماه جلسه هماهنگی سازمان های بیمه گر پایه با حضور مدیران عامل سازمان بیمه سلامت و سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح و پس از تبادل نظر مدیران و کارشناسان بیمه های پایه برگزار شد. ، در زمینه بهره مندی بیمه شدگان تامین اجتماعی از اعتبارات و تسهیلات صندوق کمک به بیماران قراردادهای ویژه و صعب العلاج منعقد شده است.
وی افزود: امکان علامت گذاری بیماران توسط پزشک در سامانه نسخه نویسی وجود دارد و ادارات درمان تامین اجتماعی در استان ها نیز از طریق تشکیل پرونده در پورتال معاونت نسبت به علامت گذاری بیماران خاص و صعب العلاج اقدام خواهند کرد. رئیس پردازش
غفاری همچنین از بررسی و توسعه خدمات بیماران خاص خبر داد و گفت: در حال حاضر 3 هزار و 632 خدمت شامل ویزیت، دارو، خدمات پاراکلینیکی، کاردرمانی و … برای بیماران خاص تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی و بیمار خاص صعب العلاج است. صندوق حمایت .
بیماری خاص و صعب العلاج چیست؟
مدیرکل پردازش غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی گفت: تبادل اطلاعات بیماران علامت گذاری شده و مشمول صندوق از طریق وب سرویس توسط واحد فناور سازمان تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت از ابتدای سال جاری انجام می شود. جولای. سهم داروها و خدمات بیمه شدگان مشمول صندوق حمایت از بیماران خاص و ترمینال پس از کسر از بیمه پایه و بیمه تکمیلی به صورت متمرکز توسط سازمان بیمه سلامت ایران محاسبه و پرداخت می شود.
در مورد هزینه های درمان بیماران خاص و صعب العلاج پس از راه اندازی صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج نیز باید گفت که در وزارتخانه ها خدماتی که بیماران دریافت می کنند 90 تا 100 درصد تحت پوشش بیمه ای و صندوقی قرار می گیرند. از سه جزء تشکیل شده است. بر اساس اساسنامه صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج، پوششهای بیمهای پایه که بیماران قبلاً از آن برخوردار بودند، پابرجا بوده و از تعهدات بیمهای پایه کاسته نخواهد شد. ضمناً پوشش بیمه تکمیلی ایجاد و پوشش صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج به پوشش های قبلی اضافه می شود.
صندوق حمایت از بیماری های خاص و صعب العلاج 12 آبان ماه گذشته با پوشش 27 بیماری خاص و صعب العلاج و با تزریق اعتبار بر اساس بند «ن» تبصره 17 قانون برنامه بودجه سال 1401 رونمایی شد. در حالی که بیماران خاص تحت پوشش تامین اجتماعی از اعتبارات و تسهیلات “صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج” بهره مند شده اند، اکنون امکان علامت گذاری این دسته از بیماران توسط پزشک در سامانه نسخه نویسی تامین اجتماعی فراهم شده است. در مورد سهم داروها و مزایای بیمه شدگان مشمول صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج طبق قوانین جاری پس از کسر سهم بیمه پایه و تکمیلی به صورت متمرکز توسط سازمان بیمه سلامت ایران محاسبه و پرداخت خواهد شد.