روش های خیساندن لوبیا یکسان است. اما زمان خیساندن حبوبات و پختن آنها متفاوت است. بنابراین اصولاً باید این محصولات را خیس کنید تا زمان پخت هر کدام به حداقل برسد.
لوبیا چشم بلبلی با استفاده از روش های خیساندن لوبیا به 10 تا 12 ساعت خیس کنید سپس به مدت 50 دقیقه بپزید.
ابتدا لوبیاها را بعد از تمیز کردن در آبکش یا آبکش ریخته و زیر آب سرد بشویید. در حالی که لوبیاها هنوز زیر آب جاری سرد هستند، دستان خود را روی آنها بکشید تا مطمئن شوید که همه لوبیاها به خوبی آبکشی شده اند.
روش های خیساندن حبوبات
خیساندن سریع
اطمینان حاصل کنید که آب کافی برای خیس کردن حبوبات در قابلمه وجود دارد تا آب روی حبوبات در تمام مراحل خیساندن جذب شود. این کار بسیار مهم است زیرا لوبیا با جذب آب رشد می کند که باعث کاهش سطح آب می شود. قبل از پختن دیپ، آبی که برای دیپ استفاده کردید را خالی کنید.
زمان خیساندن انواع حبوبات
به این ترتیب حبوبات را در آب ریخته و به مدت 5 دقیقه روی حرارت زیاد و 5 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید. سپس لوبیاها را به مدت یک ساعت در همان آب خیس کنید. این به این معنی نیست که حبوبات پخته شده اند، اما تقریباً معادل خیس کردن حبوبات به مدت 8-10 ساعت است و باید بعد از یک ساعت کاملاً پخته شوید.
از یک بطری چای استفاده کنید
در این روش باید حبوبات را شسته و حداقل به مدت هشت ساعت در آب خیس کنید. بهتر است آنها را یک شب در آب خیس کنید. با این حال، اگر بیش از 12 ساعت بماند، ممکن است بافت و طعم خود را از دست بدهند.
ماش و نخود این کار را نیز باید با خیساندن حبوبات انجام داد 10 ساعت خیساندن 50-90 دقیقه طول می کشد تا بپزد.