سانروف و ایربگ های جانبی از جمله امکاناتی بودند که با تولید نسخه توربو اتوماتیک دنا عملاً از سایر محصولات کنار گذاشته شدند و فقط به صورت سفارشی قابل ساخت بودند.
مهمترین ایرادات فنی که این خودرو را از نظر اقتصادی توجیه نمی کند و آن را برای مصرف کنندگان ایرانی مناسب نمی کند، پلت فرم قدیمی با تمامی اصلاحات انجام شده، ضعف امنیتی و عدم اطلاعات صحیح در تست های ایمنی (عدم وجود ساده بودن اطلاعات و آپشن ارزان ESP) و استهلاک شدید خودرو نسبت به نسخه های غیر توربو. این مشخصات فنی آخرین ظرفیت تولید ایران خودرو است که قیمت بالای دنا پلاس توربو اتوماتیک را توجیه می کند.
نتیجه
در مجموع طراحی خودرو نسبت به رقبا زیباتر و ایرانی پسندتر است اما با توجه به قیمت دنا اتوماتیک و نسبت به خودروهای روز دنیا فاصله قابل توجهی دارد که امیدواریم همینطور باشد. محصولات بعدی ایران خودرو هر چه سریعتر این فاصله را کاهش دهید.
لوازم جانبی خودرو دنا پلاس توربو
دنا پلاس موفق به دریافت گواهینامه یورو 5 و امتیاز 5 ستاره از جامعه بازرسی کیفیت و استاندارد ایران شده است. مصرف 8.1 لیتری سافت در هر 100 کیلومتر با وجود موتور توربوشارژ، وزن اضافی 70 کیلوگرمی با تغییرات موتور و گیربکس و همچنین افزایش زمان کارکرد و شتاب 0 تا 100 کیلومتر، رقم قابل قبولی محسوب می شود.
دنا پلاس توربو اتوماتیک از جلو خودرویی اسپرت و جسور است و با ایجاد تغییراتی جزئی در چراغ ها، خطوط کناری خودرو و سایز چرخ ها، سر و گردن بهتری نسبت به دنا معمولی پیدا کرده است.
شرکت ایران خودرو با تعصب خود به دنا پلاس توربو اتوماتیک، هر آنچه را که در کیف خود داشت بر روی پلت فرم توسعه یافته پژو 405 پیاده سازی کرد.زیر کاپوت دنا پلاس یک موتور توربوشارژ EF7 تولید داخل قرار دارد که حداکثر امکانات را در اختیار راننده قرار می دهد. 150 اسب بخار قدرت و 215 نیوتن بر متر گشتاور. نماد 6AT نیز نشان دهنده سه عنصر گیربکس 6 سرعته اتوماتیک و توربوشارژ خودرو است.
متاسفانه خودروسازان داخلی سطح بسیار پایینی را برای حداقل تجهیزات خودروهای خود در نظر می گیرند.
ایران خودرو با ایجاد تغییراتی در سیستم توربو و گیربکس اتوماتیک خودروی توربوشارژ اتوماتیک دنا پلاس، کاستی های نمونه های قبلی این خودرو را تا حدودی اصلاح کرد تا نماینده کاملتر و بی نقص تری را به عنوان پرچمدار این جامعه معرفی کند.
طراحی کابین اما در مقایسه با خودروهای تولید داخل قبلی کمی تکراری شد. با این حال طراحی داخلی خودرو با تریم دو رنگ، فرمان با تریم دو رنگ، خطوط و منحنی های نسبتاً صاف و پشت آمپر با طراحی نسبتا خوب، قابل قبول به نظر می رسد.
با همه این حرف ها دنا پلاس توربو اتوماتیک تجهیزات نسبتا خوبی دارد. ترمز چهار چرخ دیسکی با ABS و EBD، ایربگ راننده و سرنشین جلو با کیسه هوای جانبی، فرمان برقی با دکمه های کنترلی، روکش چرمی و کنترل آب و هوای خودکار، سیستم چندرسانه ای لمسی قابل اتصال به تلفن همراه، دوربین و سنسور دنده عقب، ناوبری از طریق ماهواره ، نور روز و نور استقبال، تنظیم ارتفاع نور از قسمت سرنشینان، آینه های تاشو، ایموبلایزر، ایزوفیکس، رینگ آلومینیومی، صندلی های جلو برقی هشت جهته، سانروف برقی و کروز کنترل از مهم ترین آپشن های این خودروی ایرانی هستند.
مشخصات فنی خودرو
دنا پلاس در ابتدا در تولید اولیه خود آپشن های خوب زیادی داشت اما با معرفی و عرضه دنا پلاس توربو اتوماتیک که آخرین نوع این گروه کالا بود، دیگر محصولات ارزان قیمت گروه از بسیاری از آپشن ها محروم شدند. برای چی؟ بنابراین بالاترین نوع دنا از نظر راحتی با سایر محصولات دنا فاصله زیادی دارد و قیمت امروز دنا پلاس را توجیه می کند!
خودروی فیس لیفت دنا محصول قبلی ایران خودرو یعنی سمند بود که به سرعت جای خود را در سبد محصولات این شرکت باز کرد. دو سال پس از دریافت این خودرو، دنا پلاس با گیربکس دستی در سال 96 تولید شد و به دنبال آن مدل توربو گیربکس و در سال 2019 مدل توربو اتوماتیک روانه بازار شد.
قیمت دنا پلاس توربو اتوماتیک در بازار کنونی تهران اگرچه بالاتر از حد انتظار برای خودروی اتوماتیک داخلی است، اما با توجه به روند افزایش قیمت خودرو، یکی از معدود گزینه های اقتصادی و خانوادگی در ایران است. مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتوماتیک، امکانات ظاهری و راحتی این خودرو از جمله موضوعاتی است که در این مقاله به آنها می پردازیم.
طراحی توربو خودکار دنا پلاس
در این شرایط شاید بهترین گزینه برای تولید داخلی در بین تمامی شرکت های خودروسازی داخلی، دنا پلاس توربو اتوماتیک باشد که بیانگر حداکثر توان فنی، طراحی و تولید خودروسازان داخلی است. در اقتصاد تورمی امروزی دنا پلاس توربو اتوماتیک قیمت چندانی ندارد، اما شاید انتخاب بهتری نسبت به سایر گزینه های موجود در بازار با این رنج قیمتی باشد.
در مورد ظاهر خودروی دنا پلاس، انقلابی در محصولات شرکت ایران خودرو ایجاد کرد. طرح قدیمی سمند با رونمایی از دنا پلاس دیگر دیده نشد، چرا که دنا پلاس با امکانات رفاهی بیشتر، طراحی اسپرت تر و نورهای زیباتر باعث علاقه جوانان به این محصول شد.
با نگاهی به وضعیت بازار خودروی ایران چه از نظر قیمت محصولات و چه از نظر کیفیت ساخت و آپشن های خودرویی متوجه خلأهای زیادی می شویم. اگر مقایسه ای بین خودروهای تولید داخل با پلت فرم قدیمی و محصولات چینی مونتاژ شده در ایران داشته باشیم، حداقل از نظر ظاهری، فاصله قابل توجهی با بازار جهانی به راحتی قابل تشخیص است.
یکی دیگر از مواردی که تاثیر مستقیم بر حس طراحی دارد، احترام به ارگونومی صندلی ها و کیفیت مواد به کار رفته در ساخت قطعات است. می توان با قاطعیت گفت که کیفیت پایین مواد ساخت، تازگی و حس لوکس بودن طراحی را به کلی از بین برده است و صندلی های خودرو هنوز تا یک محصول ارگونومیک فاصله دارند.