
بروزرسانی: 03 تیر 1404
برای نفخ چه بخوریم؟ ما چه کار می کنیم؟ • تصویر مجله زندگی
بیایید ببینیم نفخ چیست، چرا اتفاق می افتد و چگونه می توان آن را برطرف کرد.
جدای از رعایت توصیه های تغذیه ای، ترک یا اضافه کردن چند عادت به برنامه زندگی می تواند از نفخ جلوگیری کند.
- بازار: هوا بهاری است و تهران و سایر شهرهای بزرگ عاری از هرگونه آلودگی هوا هستند. بنابراین بهترین فرصت برای پیاده روی است! تحرک یکی از عوامل رفع نفخ است.
- حفظ تعادل: اگر برای صبحانه یک کاسه عدس می خورید، یک ناهار سبک بسته بندی کنید و ترجیحاً غذاهایی را که باعث نفخ نمی شوند بنوشید.
- ننه قرآن: قرص نعناع یا آب نبات نعناع از جمله تنقلاتی هستند که هم نفخ را برطرف می کنند و هم دهان را خوشبو می کنند. قیمتی ندارد. بنابراین بد نیست یک بسته نعنا همراه خود داشته باشیم.
- آرام! هیچکس بشقاب جلوی ما را نمی گیرد! پس آهسته و با حوصله غذا بخوریم. سریع غذا خوردن باعث بلعیده شدن و خوب جویدن غذا نمی شود و باعث آسیب معده و نفخ می شود. از طرفی به این ترتیب مقدار زیادی هوا همراه غذا وارد معده می شود.
- بدون پچ پچ: هنگام غذا خوردن صحبت نکنید؛ فرصت های بهتری برای صحبت کردن وجود دارد.
- افکار بد ممنوع است: غذای حاوی دسر افکار منفی باعث عصبی شدن، تند خوری و نفخ می شود.
مجله ازدواج
بیشتر میوه های فیبری نفخ دارند. به همین دلیل، اگر امروز عصر بعد از شام به یک مهمانی عید دعوت شده اید و لباستان از ناحیه کمر خیلی تنگ است، از خوردن آلو، سیب، گلابی و موز - قبل و در هنگام جشن - خودداری کنید.
آجیل
فیبر موجود در غلات عامل نفخ آنهاست. فیبر این گروه غذایی با جذب آب و حجیم شدن و البته تخمیر شدن باعث نفخ می شود. بنابراین خوردن غذاهای برنج، جو، ذرت و آرد گندم نفخ آور است.
مقداری میوه
احتمالا این اتفاق ناخوشایند برای شما هم پیش آمده که بعد از خوردن غذا، سر میز شام یا ناهار یک مهمانی حضوری که همه مهمانان آن غریبه هستند، گلویتان را می کنید! در این لحظه فاجعه بار دلت می خواهد زمین دهان باز کند و وارد زمین شود! بخشی از داستان است.
بابونه، شوید، ریحان، نعناع و مریم گلی همگی خاصیت ضد نفخ دارند. البته به شرطی که جوشانده آنها همراه با شیرینی مصرف شود. دلیل این ویژگی روغن مخصوص موجود در این گیاهان است که باعث شل شدن عضلات صاف روده و کنترل و کاهش انقباضات روده می شود.
لیمو ترش
خاصیت این دانه سبزی تقریباً شبیه به زیره است. رازیانه نیز شخصیت گرمی دارد. نوشیدن دم کرده رازیانه و طالبی و کمی عرق نعنا نفخ را برطرف می کند. برخی افراد زیره و رازیانه خام می جوند که نفخ را نیز برطرف می کند.
دارچین
نوشابه در آخرین مرحله
گاهی اوقات، از صبح روز قرار است به مهمانی برویم - مخصوصاً مهمانی های عید و دیدارهایی که قرار است اقوام را ببینیم که یک سال است ندیده ایم - دچار نفخ می شویم. این تا حدودی به دلیل وضعیت تغذیه ما است. بخشی دیگر به دلیل وضعیت روحی ما و بخشی دیگر به دلیل تغییرات طبیعی بدن مانند نفخ و تورم قبل از شروع قاعدگی در زنان است.
از زمان های قدیم، زیره برای حل مشکل نفخ استفاده می شد. حتی در زمان قاعدگی و کمی قبل از شروع آن برای رفع نفخ و درد ناشی از این مشکل از جوشانده آن استفاده می کردند. نوشیدن دم کرده این گیاه یا خوردن آن با ماست می تواند مشکل نفخ را حل کند. زیره را می توان به برنج اضافه کرد. اخیرا نان با طعم زیره سبز به انواع نان های سنتی اضافه شده است که همین خاصیت را دارند. هر دو نوع زیره - یعنی نوع سیاه و سبز آن - باعث نفخ می شود.
زردچوبه
بسیاری از مردم دوست ندارند لبنیات بخورند. زیرا حساسیت به لبنیات از مصرف آنها جلوگیری می کند. گروه دیگر نیز به دلیل لاکتوز موجود در شیر، پس از خوردن برخی از انواع لبنیات به ویژه شیر دچار نفخ و دل درد می شوند. بنابراین مصرف لبنیات نیز می تواند عامل ایجاد نفخ باشد.
سبزیجات
شاید نه قطعا و البته قطعا! حذف مصرف بسیاری از غذاها از رژیم غذایی؛ چون اینگونه آمده ایم که ابروهایمان را برداریم، چشمانمان را هم کور می کنیم. یعنی برای جلوگیری از نفخ دچار سوءتغذیه هستیم. اما برخی غذاها مسکن هستند و مصرف آنها مانند آب داغ مشکل را حل می کند. در میان این غذاها، ادویه ها، گیاهان دارویی و برخی غذاهای روزمره وجود دارد که به نظر بادگیر نیستند.
زیره
این گیاه بومی نواحی گرم نیز دارای خصوصیات گرم است. یعنی علاوه بر رفع نفخ، مشکل افت فشار ناشی از مصرف غذاها، میوه ها یا تنقلات سرد را نیز برطرف می کند. فراموش کردم، این ریشه شفابخش زنجبیل است.
بابونه، شوید، ریحان، نعناع و مریم گلی
نفخ یکی از واکنش های طبیعی دستگاه گوارش است که پس از مصرف برخی مواد غذایی یا فعالیت باکتری ها در روده بزرگ رخ می دهد. زیرا انتشار ترکیبی از گازهای روده توسط باکتری ها و مخمرهای واقع در روده بزرگ باعث نفخ می شود. بررسی ها نشان می دهد که از هر سه نفر یک نفر گلوی خود را 14 بار در 24 ساعت صاف می کند یا گازی را که در روده هایش انباشته شده به روش های دیگر دفع می کند.
بسیاری از مردم از زردچوبه برای رنگ کردن غذای خود استفاده می کنند. این ادویه گیاهی خاصیت گرمی دارد. بنابراین هم نفخ دستگاه گوارش را برطرف می کند و هم فشار یا لرز ناشی از مصرف برخی غذاها و میوه های تازه بهاری مانند گوجه سبز، توت فرنگی، بادام، ماهی و ... را کاهش می دهد. زردچوبه همچنین به عنوان ادویه در غذاها یا برای طعم دادن به شیرینی ها استفاده می شود.
رازیانه
سبزیجات فیبری و ریشه دار مانند کلم، کرفس، کاهو، سیب زمینی، شلغم، هویج، تربچه، پیاز و غیره. همگی نفخ هستند علت اصلی این وضعیت فیبر و قند موجود در این غذاها است.
غلات
ترکیب اصلی گازهای روده عبارتند از: دی اکسید کربن، اکسیژن، نیتروژن، هیدروژن و متان. در برخی موارد، گاز روده حاوی گوگرد است. این حالت طبیعی بدن می تواند برای هر فردی مشکل ایجاد کند. نفخ با مصرف برخی غذاها تشدید می شود.
فهرست غذاهای نفخ شکم که باعث نفخ می شوند
سیر موجودی خوشبو نیست. اما می گویند این بوی تعفن 70 نوع خاصیت دارد. این گیاه برای از بین بردن بوی نامطبوع بسیاری از غذاها حضور دائمی دارد و حالا باید بادگیر هم به این خاصیت اضافه کنیم. مصرف سیر تازه خواص بیشتری دارد.
زنجبیل
غافلگیر نشو ! یکی از دلایل کم ابتلا به بیماری روده بزرگ، مصرف حبوبات است. زیرا گاز تولید شده در روده مانع از چسبندگی روده می شود. از سوی دیگر، باکتری های طبیعی روده از فیبر حبوبات و تخمیر قند در پوست آنها تغذیه می کنند.
لبنیات
برخی از غذاها منبع اصلی نفخ هستند. فقط یک وعده متوسط \u200b\u200bحریره بادام بنوشید و حال معده شما به عواقب یزید دچار شود! گوجه سبز و لوبیا نیز همین قانون را دارند. بنابراین بهتر است با غذاها و تنقلات و غذاهای نفخ آور آشنا باشید تا از این مشکل آزار دهنده جلوگیری کنید.
لوبیا
خب معلومه! نوشیدن یک لیوان شکر، گاز و ماده طعم دار همراه غذا کافی است. انتظار دارید چه اتفاقی بیفتد! ?
لیست غذاهای ضد نفخ
هیچ اشتباهی نکن! منظورم "جهنم" نیست. من در مورد دارچین صحبت می کنم. این ادویه جزء اصلی بسیاری از غذاهای ایرانی است. شاید یکی از دلایل افزودن دارچین به غذاهایی مانند رب لوبیا، خورش قیمه، قیچی بادمجان یا حتی زردآلو، جلوگیری از نفخ باشد. زیرا لوبیا، بلال، بادمجان و برنج همگی نفاخ هستند.
سیر
شاید تعجب کنید! اما لیمو می تواند نفخ را تسکین دهد. به خصوص اگر با کمی عسل در آب جوش خورده شود. اشتباه نمی کنم این شربت هم برای درمان گلودرد و هم برای رفع نفخ مناسب است. نوشیدن این شربت ترش و شیرین سردی و دل درد ناشی از خوردن غذاهایی که ذاتاً سرد هستند را نیز برطرف می کند.
نکات مهم برای از بین بردن نفخ شکم
برخی از مغزها مانند فندق و بادام زمینی باعث نفخ می شوند. پس در مراسم دیدنی عید برای تفریح \u200b\u200bو وقت گذرانی از این نوع آجیل ها نخورید. میوه چیست؟ میوه بخور!
قند بدنام موجود در لوبیا که در پوسته آنها یافت می شود مستقیماً مسئول نفخ بعد از خوردن لوبیا است. پس اگر حبوبات دوست دارید اما بعد از آن دچار نفخ می شوید. بهتر است آنها را قبل از پخت به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید و آب آن را خالی کنید سپس لوبیاها را بپزید. البته لازم به ذکر است که یکی از مهمترین خواص حبوبات یعنی ایجاد گاز در روده را از بین برده اید.