ازدواج موقت یا صیغه چیست

اگر شما این مقاله را تحسین می کنید، مایلید اطلاعات بیشتری در مورد مجله خبری wedlockmag بدست آورید به سایت ما مراجعه کنید.

چنانچه کاربری بخواهد در این سایت در زمینه هایی غیر از همسریابی دایم فعالیت کند ، پروفایل وی مسدود خواهد شد. سایت همسریابی آناهیتا به عنوان یک شبکه احتماعی به هیچ عنوان در زمینه های دوست یابی و ازدواج موقت فعالیت نمیکند، بلکه یک پایگاه داده در زمینه ازدواج دایم است. سایت همسریابی آناهیتا در چارچوب قوانین اینترنتی جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند. چنانچه شما دارای سن کمتر از 18 سال میباشید و یا متاهل هستید نباید قوانین را پذیرفته و در سایت ثبت نام نمایید. طبق ماده 21 قانون حمایت از خانواده ازدواج موقت تابع موازین شرعی و مقررات قانون مدنی است و میبایست در شرایط زیر ثبت شود. همچنین در ثبت اجاری ازدواج موقت، قانون گذار مجازات کیفری و حقوقی را عنوان نموده است. نکته دیگر این که با توجه به نظریه شورای نگهبان و تصریح قانون مجازات اسلامی، در صورتی که ازدواج موقت به لحاظ شرعی صحیح انجام شده باشد عدم ثبت آن در دفاتر قانونی ثبت ازدواج، مجازات کیفری نخواهد داشت. اگر در ضمن عقد، زوجه شرط کند که ازدواج موقت ثبت شود و این شرط هم قابل اثبات باشد، مرد موظف است ازدواج موقت را ثبت کند.

در برخی موارد که شوهر میبایست ازدواج موقت یا صیغه را رسمی کند، مانند باردار شدن زن و نیاز به تعیین هویت فرزند متولد شده، قانون حمایت از خانواده ثبت ازدواج موقت را اجباری کرده است. در ازدواج موقت پس از گذشت مدت تعیین شده، ازدواج خود به خود منقضی میگردد. یک نکته وجود دارد و آن هم این است که در صورت بذل مدت عقد از سوی شوهر باز هم مهریه به زن تعلق میگیرد. یعنی بذل عقد از سوی شوهر موجب نمیشود که مهریه به زن تعلق نگیرد. همچنین تفاوت ازدواج موقت با ازدواج دائم این است که در صیغه، مدت زمانی معلوم تعیین میشود اما در ازدواج دائم مدتی تعیین نمیشود. در صورتی که در ازدواج دائم اگر مهریه تعیین نشود عقد باطل نمیشود و فقط مهرالمثل تعیین میشود و بعد از مدتی زوجین میتوانند مهریه مورد نظر را تعیین کنند. در ازدواج موقت و دائم احکام مهریه مشابه هم میباشد و تفاوتی با هم ندارند فقط در صیغه یا ازدواج موقت مهریه میبایست در ضمن عقد مشخص باشد و تعیین نکردن مهریه باعث مشود که عقد باطل شود.

در ازدواج دائم نفقه بر عهده شوهر میباشد اما در صیغه نفقه بر عهده شوهر نمیباشد و مرد میتواند از پرداخت نفقه اجتناب کند. سایت همسریابی آناهیتا یک جامعه مجازی در زمینه همسریابی ازدواج دایم میباشد که با توجه به فرهنگ اسلامی-ایرانی ازدواج، طراحی و راه اندازی شده است. حق حریم خصوصی کلیه اعضای سایت محفوظ بوده و اطلاعات شخصی آنها در اختیار کسی قرار نخواهد گرفت. ثبت نام در سایت و استفاده از خدمات آن به معنای پذیرش و موافقت با کلیه قوانین سایت میباشد. صیغه یا ازدواج موقت در واقع نوعی از ازدواج در مذهب شیعه میباشد که در آن عقد ازدواج برای مدت معین با مهریه ای معلوم میان مرد و زن شکل میگیرد. ازدواج موقت، صیغه متعه یا نکاح منقطع یکی از مسائل مورد بحث میباشد که ممکن است برای هر شخصی پیش بیاید. اما این که زن میتواند مهریه خود را در عقد موقت یا دائم ببخشد بر عهده زن میباشد و میتواند مهریه خود را ببخشد. همانطور که در ازدواج موقت نفقه بر عهده مرد نیست در مبحث تمکین هم بر خلاف ازدواج دائم، زن موظف به تمکین نیست.

اصلی ترین شرط برای ازدواج موقت تعیین مهریه میباشد و بدون تعیین کردن مهریه، صیغه باطل میباشد. به عبارتی پس از پابان مدت تعیین شده نکاح موقت به پایان میرسد و نیازی نیست که زوجین به دادگاه مراجعه کنند. مادر میتواند با مراجعه به دادگاه خانواده و اثبات ازدواج موقت که از طریق آن الحاق فرزند به پدر ثابت خواهد شد پدر را ملزم به اخد شناسنامه برای فرزند کند. اما در صورتی که در حین صیغه فرزندی متولد شود آن فرزند از پدر و مادر خود ارث میبرد. بنابراین اصلی ترین مورد برای صحیح بودن امر صیغه تعیین مهریه میباشد. با توجه به شئونات خانوادگی تحصیلی و اخلاقی تعیین میشود. این مدت زمان تعیین شده بستگی به طرفین دارد و میتواند چند دقیقه باشد یا اینکه چند سال. اگر طرفین بر ثبت ازدواج موقت توافق کنند. در صورتی که طبق توافق طرفین یا شرط ضمن عقد نفقه بر عهده مرد قرار بگیرد، بنابراین نفقه بر عهده مرد میباشد.