آشنایی با مراسم و آداب و رسوم محلی مردم شهرکرد • مجله تصویر

یکی از بهترین و جالب ترین مراسم و رسوم شهرکرد، مراسم باران خواهی است که در زبان محلی به آن کول علی کوسه می گویند. زمانی که باران سالانه دیر می رسد و خشکسالی شهر را تهدید می کند، مردم شهر مردی بی ریش سبیل به نام کوسه را می آورند و ریش و سبیل بر او می گذارند. این شخص باید عبایی گشاد بپوشد و کیف چرمی را روی سر و شانه های خود بگذارد. سپس افراد دیگری دور او جمع می شوند و نزد مردم روستا یا محله می روند و شعر می خوانند.

در هر خانه ای که می روند صاحب آن خانه باید آب بر سرشان بریزد یا آرد گندم بدهد. سپس با آرد گردی که شب جمع آوری می شود نان می پزند و در یکی از نان ها هیزم را پنهان می کنند. همه باید در حضور جمعیت از این نان ها بخورند. بعد هر که چوبی است در نانشان می زنند. یکی باید ضمانت کند و بگوید در فلان تاریخ باران می بارد. اگر باران نیامد، ضامن را می زنند تا دیگری ضامن او شود. این مراسم تا پایان خشکسالی و باریدن باران ادامه دارد.

زمانی که فردی در میان مردم شهرکرد جان خود را از دست می دهد، همه اهالی محل برای تسلیت به خانه عزادار می روند. سپس زنان آهنگ محلی دردناک و غمگین به نام گاگریو را با ساز می خوانند. صدای این آهنگ در محله شنیده می شود و خبر فوت یکی از نزدیکان محله را می دهد. این آهنگ بیشتر در غم از دست دادن یک جوان شکست خورده خوانده می شود. سپس همه مردم محله برای مراسم ترحیم و مراسم های دیگر مثل شب هفت و… کمک مالی می کنند تا فشار مالی به خانواده داغدار وارد نشود. مجسمه شیری به نشانه رشادت مردان شهرکردی بر مزار آنان نصب شده است.

خرید بلیط هواپیما به شهر

مراسم باران طلبی شهرکرد

مراسم بهار خوانی در شهرکرد

مردم ترک زبان شهر تاغنک شهرکرد سنت دیرینه ای به نام مراسم خیمه سوزان دارند. در این مراسم مردم در حاشیه کوه خیمه های سبز و سفید برپا کردند و در ایام محرم و عاشورا این خیمه ها را به آتش کشیدند. مراسم خیمه‌زنی در بسیاری از شهرهای ایران در ایام عزاداری محرم برگزار می‌شود. اما این مراسم در شهرکرد حال و هوای خاصی دارد. خیمه های این مراسم بسیار بزرگ است و این مراسم باید در حاشیه کوه برگزار شود. زیرا آتش ناشی از مراسم خیمه سوزان شهرکرد بسیار بزرگ است. اگر در ماه محرم به شهرکرد سفر کردید مراسم خیمه سوزان روز عاشورا را از دست ندهید.

در این مطلب با چند مراسم زیبا و شیرین شهرکرد آشنا شدیم. این مراسم و آداب و رسوم تنها گوشه کوچکی از آداب و رسوم مردم محلی شهرکرد است. این شهر یکی از شهرهای قدیمی و بسیار سنتی ایران است و دارای باورهای محلی و مراسم سنتی فراوانی است. اگر می خواهید در مورد شهرهای سنتی ایران مانند شهرکرد و کرمانشاه بیشتر بدانید، می توانید بلیط سفر خود را از فلای تودی خریداری کنید. Fly Today سایت معتبری برای خرید بلیط شهرکرد و یا بلیط کرمانشاه و سایر شهرها می باشد.



مجله ازدواج

شهرکرد یکی از شهرهای سنتی ایران است که اهالی آن در طول سالیان متمادی توانسته اند آداب و رسوم سنتی خود را حفظ کنند. امروزه بسیاری از مراسمی که در شهرکرد برگزار می شود با مراسم دیگر شهرها متفاوت است و رنگ و سبک خاص خود را دارد. این مراسم بسیار شیرین است و می تواند تجربه ای متفاوت از سفر به ایران و سفر به شما بدهد. یکی از راه های آشنایی با مراسم و آداب و رسوم محلی مردم شهرکرد است خرید بلیط شهرکرد و به این شهر سفر کنید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا تعدادی از جذاب ترین مراسم مردم شهرکرد را به شما معرفی کنیم.

طبیعت زیبای شهرکرد

مراسم خیمه سوزان شهرکرد

مراسم خیمه سوزان شهرکرد

مراسم باران طلبی شهرکرد

یکی دیگر از مراسمی که چوپانان در شهرکرد برگزار می کنند مراسم ترانه بهار است. در بهار زمین سرسبز است و حیوانات می توانند خوب غذا بخورند و رشد کنند. اما در فصول سردتر زمین از علوفه خالی می شود و حیوانات بسیار ضعیف تر می شوند. چوپانانی که قصد بهبود خلق و خوی خود را دارند و حال و هوای بهاری را به حیوانات خود می دهند، برای آنها شعر می خوانند و نی بازی می کنند. این مراسم که توسط چوپانان انجام می شود و حال و هوای بهار می آورد بهاره خوانی نام دارد. چوپانان در شهرهای دیگر نیز مراسم مشابهی مانند کرمانشاه دارند. برای تهیه بلیط کرمانشاه می توانید با مشاورین ما تماس بگیرید.

آداب و رسوم شهرکرد در ازدواج

در گذشته آداب و رسوم ازدواج در شهرکرد به گونه ای بود که هر فرزندی که به دنیا می آمد تا رسیدن به سن ازدواج و ازدواج با فرزند یکی از اقوام یا آشنایان خود نامزد می شد. اما به تدریج سنت نامبران در شهرکرد کم رنگ شد. این روزها خانواده پسر برای مراسم عقد به خانه دختر می روند و روسری محلی بر سر عروس می گذارند. اگر خانواده عروس با این ازدواج موافق باشند، او به خانواده داماد آب نبات یا شیرینی تقدیم می کند. پس از قبول خواستگاری و خوردن شیرینی، دختر خانواده باید شروع به قالیبافی کند. این فرش باید در روز عروسی تمام شود و عروس این فرش را با جهیزیه خود به خانه شوهر می آورد.

مراسم و آداب و رسوم شهرکرد در ایام عزاداری